حواء

عفوا عزيزى الزائر قم بالتسجيل اولا ثم اقرا واشترك فى المساهمات
حواء

المتعه و التسليه


    نصائح للملوخيه وطريقه عملها على الطريقه المصريه

    شاطر

    Admin
    Admin

    عدد المساهمات : 163
    تاريخ التسجيل : 22/12/2010

    نصائح للملوخيه وطريقه عملها على الطريقه المصريه

    مُساهمة من طرف Admin في الأربعاء يوليو 06, 2011 8:11 am

    ملوخيه على الطريقه المصريه

    المكونات:

    الشوربه:

    ملعقه صغيره ملح
    ربع ملعقه صغيره فلفل
    فصين مستكه وفصين حبهان
    الطريقه تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره
    ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه

    ثانيا مكونات الملوخيه:

    ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
    نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
    6فصوص ثوم

    الطريقه:

    تقطف
    الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل ..
    واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر
    للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )

    تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة
    تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله
    تضاف الملوخية بعد تخريطها
    ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه

    ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )

    طريقة عمل التقلية:

    بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح
    وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه
    بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه
    وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة ....


    ملحوظه مهمه جداجدا .. أهم من الأولانية

    لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول
    ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ

    اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها


      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء أبريل 26, 2017 12:05 am