حواء

عفوا عزيزى الزائر قم بالتسجيل اولا ثم اقرا واشترك فى المساهمات
حواء

المتعه و التسليه


    طريقه عمل الكنافه بالقشطه

    شاطر

    Admin
    Admin

    عدد المساهمات : 163
    تاريخ التسجيل : 22/12/2010

    طريقه عمل الكنافه بالقشطه

    مُساهمة من طرف Admin في الأربعاء يوليو 06, 2011 8:18 am

    كنافة بالقشطة

    المقادير:

    1/2 كيلو كنافه
    كوب سمن سايحه

    للقشطه:
    2 كوب حليب
    5 ملاعق كبيره دقيق
    كوب قشطه

    للشربات .. (القطر يعنى):
    1/2 1 كوب سكر
    3/4 كوب ماء
    عصير ليمونه
    فانيليا


    الطريقة:


    تحضير القطر:
    نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا

    نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

    نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما

    تحضير القشطه:

    ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
    ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
    نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما
    و تصبح القشطه جاهزه

    تحضير الكنافه:

    - تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
    - ندهن صينيه بالسمن
    - نضع نصف مقدار الكنافه
    - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
    - نرش مقدار من السمن السايح
    - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
    - نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
    - نرش مقدار جيد من السمن السايح

    طريقه الخبز:

    ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
    و ممكن تخبزيها علي سطح البوتاجاز
    يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
    و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد

    و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك



    ،،

    ،

    أعذب التحايآ لكم

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت مايو 27, 2017 8:53 pm