حواء

عفوا عزيزى الزائر قم بالتسجيل اولا ثم اقرا واشترك فى المساهمات

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

حواء

عفوا عزيزى الزائر قم بالتسجيل اولا ثم اقرا واشترك فى المساهمات

حواء

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
حواء

المتعه و التسليه


    طريقه عمل اللحمه البارده

    avatar
    Admin
    Admin


    عدد المساهمات : 163
    تاريخ التسجيل : 22/12/2010

    طريقه عمل اللحمه البارده Empty طريقه عمل اللحمه البارده

    مُساهمة من طرف Admin الأربعاء فبراير 09, 2011 3:59 pm

    المقادير

    عرق لحم ( نطلبه من عند الجزار حسب الوزن اللي عاوزينة )




    خيط الجزار ( نطلبه من عند الجزار برضه )




    8 فصوص ثوم ( ممكن نزودهم حسب الطلب)




    3 معالق كبيرة سمنة




    ملح / فلفل اسود / بهارات / حبهان




    خضار مختلف ( جزرة مقطعة / بطاطس مقعة / بازلاء / اي خضار تحبي تضيفيه )




    الطريقة




    نخرم اللحمة في اماكن مختلفة بطرف السكينة و نحط في الأماكن دي فصوص الثوم (ممكن نتبل التوم بملح و فلفل الأول)




    في نفس الأماكن اللي حطينا فيها الثوم ممكن نحط الحبهان , بس يفضل منكترش من الحبهان




    نلف اللحمة بخيط الجزار ( فيه ناس بتلفها بدوبار , بس خيط الجزار أحسن لأنه حاجه طبيعية و هتدي طعم لذيذ)




    بعد لما نلف اللحمة كوس بحيث ان الثوم ميطلعش ولا يقع منها نبدأ نسخن السمنه في قلاية غويطه و نحط فيها عرق اللحمة




    نبدأ في الأول نشوح اللحمة , نقلبها على كل جنب لحد لما كلها تتشوح , بعد كدا نغطيها 10 دقايق لحد لما تبدأ تنزل الميه بتاعتها




    نحط قطع البطاطس و الجزر و الخضار , بس منحطش كتير , عشان يستوي كويس , يعني مجرد قطع قليلة و بسيطة تضيف طعم بس




    نضيف الملح و الفلفل بتاعنا و البهارات




    نبص عليها كل شوية و نقلبها يمين و
    شمال , و كل ما تشرب الميه بتاعتها نضيف شوية ميه من عندنا ( الميه تبقا
    دافيه شوية مش من الحنفية )




    نختبر اللحمة كل شوية بالشوكة , اول ما نلاقي سواها بقا كويس نشيلها من على النار ( بتاخد تقريبا 45 دقيقه على النار )




    أول ما تستوي , نرفعها و نصفيها من
    الصوص بتاعها , و نستنا انها تبرد و نقطعها شرائح (ممكن بعد لما نطلعها من
    النار نحطها في الفرن فوق 5 دقايق على الشواية العلوية عشان وشها ينشف و
    يتحمر , بس دي حاجه اختيارية )




    بنحطها في اطباق و نصب عليها من الصوص و نحط حواليها البطاطس و الجزر و الخضار اللي كان معاها

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس مارس 28, 2024 12:29 pm