حواء

عفوا عزيزى الزائر قم بالتسجيل اولا ثم اقرا واشترك فى المساهمات
حواء

المتعه و التسليه


    طريقه عمل اللحمه البارده

    شاطر

    Admin
    Admin

    عدد المساهمات : 163
    تاريخ التسجيل : 22/12/2010

    طريقه عمل اللحمه البارده

    مُساهمة من طرف Admin في الأربعاء فبراير 09, 2011 3:59 pm

    المقادير

    عرق لحم ( نطلبه من عند الجزار حسب الوزن اللي عاوزينة )




    خيط الجزار ( نطلبه من عند الجزار برضه )




    8 فصوص ثوم ( ممكن نزودهم حسب الطلب)




    3 معالق كبيرة سمنة




    ملح / فلفل اسود / بهارات / حبهان




    خضار مختلف ( جزرة مقطعة / بطاطس مقعة / بازلاء / اي خضار تحبي تضيفيه )




    الطريقة




    نخرم اللحمة في اماكن مختلفة بطرف السكينة و نحط في الأماكن دي فصوص الثوم (ممكن نتبل التوم بملح و فلفل الأول)




    في نفس الأماكن اللي حطينا فيها الثوم ممكن نحط الحبهان , بس يفضل منكترش من الحبهان




    نلف اللحمة بخيط الجزار ( فيه ناس بتلفها بدوبار , بس خيط الجزار أحسن لأنه حاجه طبيعية و هتدي طعم لذيذ)




    بعد لما نلف اللحمة كوس بحيث ان الثوم ميطلعش ولا يقع منها نبدأ نسخن السمنه في قلاية غويطه و نحط فيها عرق اللحمة




    نبدأ في الأول نشوح اللحمة , نقلبها على كل جنب لحد لما كلها تتشوح , بعد كدا نغطيها 10 دقايق لحد لما تبدأ تنزل الميه بتاعتها




    نحط قطع البطاطس و الجزر و الخضار , بس منحطش كتير , عشان يستوي كويس , يعني مجرد قطع قليلة و بسيطة تضيف طعم بس




    نضيف الملح و الفلفل بتاعنا و البهارات




    نبص عليها كل شوية و نقلبها يمين و
    شمال , و كل ما تشرب الميه بتاعتها نضيف شوية ميه من عندنا ( الميه تبقا
    دافيه شوية مش من الحنفية )




    نختبر اللحمة كل شوية بالشوكة , اول ما نلاقي سواها بقا كويس نشيلها من على النار ( بتاخد تقريبا 45 دقيقه على النار )




    أول ما تستوي , نرفعها و نصفيها من
    الصوص بتاعها , و نستنا انها تبرد و نقطعها شرائح (ممكن بعد لما نطلعها من
    النار نحطها في الفرن فوق 5 دقايق على الشواية العلوية عشان وشها ينشف و
    يتحمر , بس دي حاجه اختيارية )




    بنحطها في اطباق و نصب عليها من الصوص و نحط حواليها البطاطس و الجزر و الخضار اللي كان معاها

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء أبريل 26, 2017 12:03 am