السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة عمل (( جمبري بانيه ))
اول شئ نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر علشان ننظفه و نفتح الظهر بالشكل ده
و نبعد كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نظيف
و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكثر لحد ما يكون شكل الجمبرى مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده
و بعدين نغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن
صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة
ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة
ملعقتين صغار ملح
من 6 الى 7 فصوص ثوم مطحون
عصير ليمونة
//
//
و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دي و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة
بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق
2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل
بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون
و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه
و بعدين نحطه فى خليط البيض بالحليب
ثم بالبقسماط
و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز
طريقة عمل (( جمبري بانيه ))
اول شئ نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر علشان ننظفه و نفتح الظهر بالشكل ده
و نبعد كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نظيف
و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكثر لحد ما يكون شكل الجمبرى مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده
و بعدين نغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن
صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة
ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة
ملعقتين صغار ملح
من 6 الى 7 فصوص ثوم مطحون
عصير ليمونة
//
//
و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دي و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة
بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق
2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل
بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون
و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه
و بعدين نحطه فى خليط البيض بالحليب
ثم بالبقسماط
و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز