حواء

عفوا عزيزى الزائر قم بالتسجيل اولا ثم اقرا واشترك فى المساهمات
حواء

المتعه و التسليه


    طريقه عمل الجمبرى البانيه

    شاطر

    Admin
    Admin

    عدد المساهمات : 163
    تاريخ التسجيل : 22/12/2010

    طريقه عمل الجمبرى البانيه

    مُساهمة من طرف Admin في الخميس يونيو 30, 2011 3:53 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


    طريقة عمل (( جمبري بانيه ))

    اول شئ نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر علشان ننظفه و نفتح الظهر بالشكل ده



    و نبعد كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نظيف





    و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكثر لحد ما يكون شكل الجمبرى مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده





    و بعدين نغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن

    صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة

    ملعقة كبيرة كمون

    2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة
    ملعقتين صغار ملح

    من 6 الى 7 فصوص ثوم مطحون
    عصير ليمونة



    //

    //

    و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دي و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة

    بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق

    2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل






    بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون



    و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه



    و بعدين نحطه فى خليط البيض بالحليب



    ثم بالبقسماط



    و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز


      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء يناير 18, 2017 11:30 pm